Hürriyet

16 Şubat 2011 Çarşamba

Türk Kadını!

           Çok değişik bir ülke olduk biz. Gündem sıkıntısı yaşamıyoruz hiç. Ne hikmetse, son zamanlarda gündeme sürekli ''Kadın ve Yaşam Tarzı'' ya da ''Kadın ve Giyim Tarzı'' getiriliyor. Sürekli kadınlar hakkında fikir beyan ediyor herkes. Bunların çoğunlunun erkek olması ise; ayrı bir saçmalık. Ben feminen bir adam değilim. Bunu da kadınları savunmak veya ne biliyim korumak için falan yazmıyorum. Zaten hiçbir kadının ihtiyacı yok buna. Her kadın kendini koruyabilecek ve savunabilecek kapasiteye sahiptir! Önce bunu anlayın. Bu ülkenin kadınlarını tartışmaktansa; bu ülkenin kadınlarına destek olmayı öğrenin. Size diyorum. Salak siyasilere, salak profesörlere, salak ve geri kafalı bir takım insanlara. Ulan işin en acayip tarafı, evinde kendi eşine sözü geçmeyen adamların, çıkıp orda burda diğer kadınlar hakkında atıp tutması. Sizene benim annemden, kardeşimden, yengemden, arkadaşımdan, sevgilimden? Sizene? Size mi dert oldu nasıl giyinecekleri? Size mi dert oldu nasıl yaşayacakları? Ama asıl sorun bu; kimse kendi işiyle, kendi hayatıyla ilgilenmiyor. Herkesin derdi; bir başkasının hayatı, hatta direk olarak bir başkası.


          Kadın türban takıyor; ''siyasi simge'' diyosunuz. Kadın okul okuyor; ''ne işin var okumakla, git evlen'' diyosunuz. Kadın iş hayatına atılıyor; '' ne işin var kariyerle, otur evinde çocuğuna bak'' diyosunuz. Kadın dekolte giyiyor; kendini bilmez bir profesör çıkıp '' dekolte giyen kadın, tecavüzü hakeder'' diyo. Yuh be arkadaşım. Robot mu, kadın denen canlı? Komutla mı çalışıyor? Başkaları mı yönetmek zorunda? Gece dışarı çıkıp eğlense; suç. İstediği kıyafeti giyse; suç. Eğitim hayatına devam etse; suç. İş hayatına atılsa; suç. Hatta öyle bir şey oldu ki artık, evlense; yine suç. O zaman yaşamasın hiçbir kadın. Hepsini öldürelim. Kadın soykırımı yapalım. Ya bizim istediğimiz gibi yaşasınlar ya da yok edelim hepsini. Bu mu mantığınız? ''Mini etekli birine tecavüz etmek, suç değildir.'' Bu mu sizin düşünceniz. O zaman, kusura bakmayında beyniniz yok sizin. Varsa bile; kullanmıyosunuz. Töre cinayeti diye bişey var bu ülkede. Her ne kadar azalsada, yüzlerce kadın, kurban edildi töre cinayetine. ''Bakire değilse; namussuz!'' Senin namus kavramına sokayım. Her kişi, kendi namusundan sorumludur. Bir kimsenin namusu, bir başkasını ilgilendirmez. Özgürlük dediğimiz kavram, tam olarak budur. Tecavüz etmeyin kimsenin özgürlüğüne! Karışmayın arkadaşım, karışmayın! İsteyen türbanını taksın, isteyen dekoltesini giysin, isteyen okusun, isteyen evlensin, isteyen kariyer yapsın, isteyen evde oturup çocuk baksın. Ama karışmayın. Bırakın hepsi kendi yaşamını, kendi yönetsin. 


          Madem bu kadar önemsiyosunuz kadınları, o zaman; kadına şiddeti durdurun önce. Sokak ortasında bir adamın, karısını kurşuna dizmesini önleyin! Ulan ''Mor Çatı'' diye bişey var. Utanın be utanın. Kadınların yaşam şeklini yönetmektense; kadınların kendi yaşamlarını yönetmesini sağlayacak, özgürlüğü sağlayın. 


                        Herşeyden önce; kadına saygı duymasını öğrenin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder